Gym en Zwemmen

 

Gymnastiek groepen 3 t/m 8.

De groepen 3 t/m 8 hebben 1 keer per week gymnastiek.
Hiervoor gaan ze, met bus vervoer, naar de sporthal de Drait.
 
Tijdens gym dragen de leerlingen een kortebroek en een T-shirt.
Of voor de meisjes een gympakje. Gymschoenen dragen is wenselijk.
 
De gymtijden zijn;
 

groepen 3 en 4                    donderdagochtend          9.30 uur tot 10.00 uur

groepen 5 tot en met 8        vrijdagmiddag                12.45 uur tot 14.00 uur              De bus komt om 14.15 uur op school, daarna zijn de leerlingen vrij.

 

 

Schoolzwemmen groepen 3 en 4. 

De zwemtijden zijn;    dinsdagochtend van 9.00 tot 10.30 uur. De bijdrage voor de ouders is voor schooljaar 2018-2019 al vastgesteld op €43,00

Alle leerlingen van de groepen 3 en 4 kunnen deel nemen aan het schoolzwemmen. Vanuit de gemeente Smallingerland is busvervoer beschikbaar gesteld, waarmee de leerlingen van de basisschool naar Zwemcentrum De Welle worden gebracht en weer terug.

De zwemlessen duren 30 minuten en worden gegeven door deskundige zweminstructeurs. De kinderen zijn ingedeeld in niveaugroepen. Kinderen die vorderingen hebben gemaakt worden, zodra een hoger niveau is bereikt, verplaatst naar een volgende niveaugroep, zodat elk kind op zijn of haar eigen niveau zwemt.

Waarom leren zwemmen?

Het is belangrijk dat uw kind zich onder verschillende omstandigheden zelf kan redden in het water. Denk hierbij niet alleen aan het buitenwater, maar ook aan de moderne zwembaden, waarin risicovolle situaties voor zwemmers, zoals glijbanen, stroomversnellingen en spelmaterialen aanwezig zijn. Leren zwemmen kan bovendien een voorbereiding zijn op alles met betrekking tot de zwemvaardigheid: wedstrijdzwemmen, reddingzwemmen en andere recreatieve vormen van watersport.

 

Het leerlingvolgsysteem.

Zwemcentrum De Welle werkt met het leerlingvolgsysteem. Als ouder kunt u hiermee de zwemlessen van uw kind op de voet volgen. Hier kunt u door middel van uw persoonlijke gegevens inloggen.

Wat te doen?
Klik hier op ; http://550.recreatex.be/ReCreateXWebSite/Default.aspx?did=c42d7ddf-2dcf-4d35-a52a-e3c3b059a843

U komt vervolgens terecht op de inlogpagina van het leerlingvolgsysteem.

Hoe komt u aan een gebruikersnaam en wachtwoord?
Bij gebruikersnaam voert u de eerste twee letters van de achternaam in, de eerste letter in hoofdletter en de tweede letter klein. Vervolgens voert u daar achteraan de geboortedatum in van uw zoon of dochter (NNDDMMJAAR).

Bijvoorbeeld: Sp17041985
Het wachtwoord bestaat uit de achternaam,beginnend met een hoofdletter gevolgd door kleine letters.

Bijvoorbeeld: Spijker
Achternamen met tussenvoegsels vervallen bij het wachtwoord.

Voor vragen over het inloggen, kunt u contact opnemen met de Infobalie
Tel.: (0512) 58 36 66
Email: infobalie@sportbedrijf-drachten.nl