0512-532500
Gym en zwemmen

Gym en zwemmen

Gym en zwemmen

Gymnastiek

Gymnastiek

De groepen 3 t/m 8 hebben 1 keer per week gymnastiek. Hiervoor gaan ze, met busvervoer, naar de gymzaal in Boornburgum. Tijdens gym dragen de leerlingen een korte broek en een T-shirt. Of voor de meisjes een gympakje. Gymschoenen dragen is wenselijk.

Gymtijden:

Groep 3 t/m 4
Vrijdagochtend 8.45 uur tot 9.45 uur

Groep 5 t/m 8
Donderdagmiddag 12.00 uur tot 14.00 uur
De bus komt rond 14.15 uur terug op school. Daarna zijn de leerlingen vrij.

Schoolzwemmen

Voor de groepen 3 en 4.

We hebben het tweede halfjaar (vanaf februari) zwemmen op donderdagmiddag. Vervoer gaat per bus.

De bijdrage voor de ouders is vanaf schooljaar 2018-2019 al vastgesteld op €43,00. Komende schooljaren zal dit ongeveer hetzelfde blijven.

De zwemlessen duren 60 minuten en worden gegeven door deskundige zweminstructeurs. De kinderen zijn ingedeeld in niveaugroepen. Kinderen die vorderingen hebben gemaakt worden, zodra een hoger niveau is bereikt, verplaatst naar een volgende niveaugroep, zodat elk kind op zijn of haar eigen niveau zwemt.

Waarom leren zwemmen?

Het is belangrijk dat uw kind zich onder verschillende omstandigheden zelf kan redden in het water. Denk hierbij niet alleen aan het buitenwater, maar ook aan de moderne zwembaden, waarin risicovolle situaties voor zwemmers, zoals glijbanen, stroomversnellingen en spelmaterialen aanwezig zijn. Leren zwemmen kan bovendien een voorbereiding zijn op alles met betrekking tot de zwemvaardigheid: wedstrijdzwemmen, reddingzwemmen en andere recreatieve vormen van watersport.