0512-532500
Gym en zwemmen

Gym en zwemmen

Gym en zwemmen

Gymnastiek

Gymnastiek

De groepen 3 t/m 8 hebben 1 keer per week gymnastiek. Hiervoor gaan ze, met busvervoer, naar sporthal de Drait. Tijdens gym dragen de leerlingen een korte broek en een T-shirt. Of voor de meisjes een gympakje. Gymschoenen dragen is wenselijk.

Gymtijden:

groep 3 tot en met 8
vrijdagmiddag 12.45 uur tot 14.00 uur
De bus komt om 14.20 uur terug op school. Daarna zijn de leerlingen vrij.

Schoolzwemmen

Voor de groepen 3 en 4, tweede helft van het schooljaar.

Dit jaar zwemmen we voor het laatst met schoolzwemmen in de Welle. Na dit schooljaar stopt het schoolzwemmen. Dit stopt omdat de gemeente dit besluit heeft genomen, school heeft hier geen stem in gehad.

We hebben het tweede halfjaar zwemmen op donderdagmiddag. De bijdrage voor de ouders is vanaf schooljaar 2018-2019 al vastgesteld op €43,00. Komend schooljaar zal dit ongeveer hetzelfde blijven.

De zwemlessen duren 60 minuten en worden gegeven door deskundige zweminstructeurs. De kinderen zijn ingedeeld in niveaugroepen. Kinderen die vorderingen hebben gemaakt worden, zodra een hoger niveau is bereikt, verplaatst naar een volgende niveaugroep, zodat elk kind op zijn of haar eigen niveau zwemt.

Waarom leren zwemmen?

Het is belangrijk dat uw kind zich onder verschillende omstandigheden zelf kan redden in het water. Denk hierbij niet alleen aan het buitenwater, maar ook aan de moderne zwembaden, waarin risicovolle situaties voor zwemmers, zoals glijbanen, stroomversnellingen en spelmaterialen aanwezig zijn. Leren zwemmen kan bovendien een voorbereiding zijn op alles met betrekking tot de zwemvaardigheid: wedstrijdzwemmen, reddingzwemmen en andere recreatieve vormen van watersport.

Het leerlingvolgsysteem.

Zwemcentrum De Welle werkt met het leerlingvolgsysteem. Als ouder kunt u hiermee de zwemlessen van uw kind op de voet volgen. Hier kunt u door middel van uw persoonlijke gegevens inloggen.

Wat te doen?
Klik hier: http://550.recreatex.be/ReCreateXWebSite/Default.aspx?did=c42d7ddf-2dcf-4d35-a52a-e3c3b059a843

U komt vervolgens terecht op de inlogpagina van het leerlingvolgsysteem.

Hoe komt u aan een gebruikersnaam en wachtwoord?
Bij gebruikersnaam voert u de eerste twee letters van de achternaam in, de eerste letter in hoofdletter en de tweede letter klein. Vervolgens voert u daar achteraan de geboortedatum in van uw zoon of dochter (NNDDMMJAAR).

Bijvoorbeeld: Sp17041985
Het wachtwoord bestaat uit de achternaam, beginnend met een hoofdletter gevolgd door kleine letters.

Bijvoorbeeld: Spijker
Achternamen met tussenvoegsels vervallen bij het wachtwoord.

Voor vragen over het inloggen, kunt u contact opnemen met de Infobalie
Tel.: (0512) 58 36 66
Email: infobalie@sportbedrijf-drachten.nl